Tervetuloa Intosome-blogiin

Tervetuloa Intosome-blogin pariin! Tämä on asiantuntijayritys Intosomen kanava jakaa tietoa ja osallistua keskusteluihin sosiaalisen median tiimoilta.

Avataanpa yrityksen nimeä aluksi jos se ei selvinnyt itsekseen. Intosome-nimi muodostuu kahdesta osasta: into ja some. ”Into” tarkoittaa englanniksi siirtymistä jonnekin tai jonkin sisään ja suomeksi tietenkin innostusta eli positiivista asennetta. ”Some” puolestaan on lyhenne sanoista sosiaalinen media, termi jonka merkitys aukeaa varmasti paremmin tulevissa blogikirjoituksissa. Intosome siis auttaa yksilöitä ja yrityksiä siirtymään sosiaalisen median hyödyntäjiksi positiivisen asenteen voimin.

Mies Intosome takana olen minä eli Harri Lakkala. Taustani on varmasti kaikkien tuntemassa matkapuhelinyritys Nokiassa, josta lähdin alkuvuonna 2009. Ehdin viettää yrityksessä 8 vuotta erilaisissa rooleissa joista viimeiset 6 vuotta enimmäkseen sosiaalisen median ja innovaatioiden tukemisen parissa. Suurimmat aikaansaannokseni Nokia-ajalta ovat wikien ja blogien tuominen käyttöön, josta sain Nokian Innovaatiopalkinnon, ja myöskin palkittu Nokia Alpha/Beta Labs -hanke jossa loimme sisäisen ja ulkoisen (betalabs.nokia.com) kanavan sovellus- ja palveluprototyypeille. Lisäksi koulutin ja konsultoin hyvin monia sisäisiä ja ulkoisia projekteja ja tiimejä sosiaalisen median hyödyntämisessä. Loppuvaiheessa olin pari vuotta henkilöstöosastolla globaalissa roolissa kehittämässä Nokian lähestymistapoja ja strategiaa työskentelytapojen muuttamiseen ja tuomassa uutta ajattelua henkilöstöpuolelle. Tarkempia tietoja taustastani löytyy LinkedIn-profiilistani.

Nokian jälkeen olin töissä Dicolessa (www.dicole.com), joka auttaa suuria yrityksiä muuttamaan toimintatapojaan sosiaalista mediaa hyödyntämällä. Siellä tein sekä konsultointia ja konsultaatiotarjonnan kehittämistä että autoin Dicolen oman yhteistyötyökalun Dicole Community Platformin kehittämisessä konseptitasolla. Porukka oli mukavaa ja opin mm. Arinan Teemulta paljon konsultoinnista, mutta firma oli Helsingissä (minä asustelen Tampereella) ja halusin keskittyä pelkästään konsultointipuolen hommiin, joten päädyin perustamaan oman yritykseni syyskuussa. Teen edelleen konsulttikeikkoja myös Dicolen kautta ja kirjoitan ajatuksiani englanniksi Dicole-blogiini (harri.blogging.fi).

Nyt keskityn paikallisiin markkinoihin (Pirkanmaa, lähikaupungit ja pääkaupunkiseutu) ja autan sekä isoja että pieniä yrityksiä ymmärtämään ja hyödyntämään sosiaalisen median tarjoamat mahdollisuudet tehostaa mm. markkinointiaan ja yhteistyötä vaativia prosessejaan. Käytännössä käyn pitämässä luentoja, vedän workshoppeja, tuen projekteja joissa sosiaalista mediaa halutaan hyödyntää ja autan toteuttamaan muutoshankkeita. Lisäksi myös sparraan yrityksiä innovaatioiden tukemisessa ja autan valitsemaan heille sopivat sosiaalisen median työkalut.

Tämän blogin tarkoitus on auttaa lukijoita ymmärtämään mitä sosiaalinen media oikeasti on, mitä mahdollisuuksia se tarjoaa ja kuinka sitä voi hyödyntää. Toivottavasti voin jakaa jotain matkan varrella oppimaani ja auttaa suomalaisia yrityksiä nostamaan kilpailukykyään sekä paikallisesti että globaalisti.

Asenne ratkaisee – sosiaalista mediaa ei kannata nähdä uhkana vaan mahdollisuutena, joten tervetuloa oppimaan innolla lisää!

Mainokset

One response to “Tervetuloa Intosome-blogiin

  • Harri Lakkala

    Testataanpas vielä että kommentointikin pelaa.

    Otan mielelläni vastaan kommentteja – herättikö kirjoitus jotain ajatuksia, oletko jostain asiasta eri mieltä tai onko jossain muualla toinen kiinnostava kirjoitus aiheesta? Blogit ovat parhaimmillaan kun niissä käydään keskustelua eli pistäkäähän kommentteja tulemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s