Intosome esillä Tekniikka&Taloudessa

Viime perjantain (22.1.2010) Tekniikka&Talouden numerossa oli muun sisällön lisäksi myös yksi juttu jossa allekirjoittanut oli mukana Prewisen toimitusjohtajan Iiro Pohjanoksan kanssa.

Prewise teki muutama kuukausi sitten tutkimuksen sosiaalisen median hyödyntämisestä jonka tuloksien perusteella toimittaja kiinnostui aiheesta. Prewise auttaa yrityksiä jalkauttamaan muutoksia verkko-oppimisympäristöjen sekä yrityksen sisäisten verkkoyhteisöjen avulla joten sosiaalinen media on heille relevanttia. Itse olin mukana jutussa sosiaalisen median ja työskentelytapamuutosten jalkauttamisen asiantuntijana.

Valitettavasti juttu ei tullut verkkoon heti ollut verkossa (katso linkki lopusta) enkä tekijänoikeuskysymyksien voi sitä itsekään skannata sitä ja laittaa jakoon, mutta tässä pari poimintoa artikkelista.

”Sosiaalinen media hyödyntää yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä ja kollektiivista älykkyyttä. Sitä tulisi käsitellä prosessina eikä työkalunäkökulmasta.”

Ilmiön nuoruuden huomaa siitä että paljon puhutaan palveluista ja työkaluista eikä siitä mitä niillä voidaan saada aikaan. Kokeileminen on tärkeää mutta Facebookiin ei kannata mennä ihan vain kun muutkin menevät tai innostua sisäisistä wikeistä ja blogeista ymmärtämättä mihin käyttöön ne sopivat.

”Sosiaalista mediaa pidetään yhä vapaa-aikaan kuuluvana toisin kuin monissa muissa maissa”, Pohjanoksa perustelee.

Facebook tekee sosiaalista mediaa tunnetuksi mutta samalla luo myös mielikuvan että sitä voi hyödyntää vain lähinnä henkilökohtaisen elämän puolella. Yrityksissä on paljon muitakin hyödyntämiskohteita kuin markkinointi – esimerkiksi yritysten sisäisellä on monasti paljon enemmän prosesseja joita tehostaa, unohtamatta hyödyntämistä partnereiden ja alihankkijoiden kanssa.

”Esimerkiksi Nokian sisällä on käytössä suuri määrä wikejä, joiden avulla tietoa luodaan ja jaetaan perinteisiä keinoja tehokkaammin.”

Olin itse hyvin läheisissä tekemisissä wikien ja blogien kanssa Nokialla työskennellessäni ja tiedän hyvin millaisia perustavanlaatuisia muutoksia niiden käyttö on joidenkin tiimien ja projektien toimintaan tuonut.

Usein isoakaan muutosta ei kuitenkaan huomaa kovin helposti kun se tapahtuu pikku hiljaa. Mieleen onkin jäänyt entisen kollegan huomio hänen palattuaan äitiyslomalta töihin. Hän ihmetteli onko hänen sähköpostissaan jotain vikaa kun tiimikavereilta tulee niin harvoin postia, johon pomo oli vain todennut että seuraa meidän tiimin wikin muutoksia sillä suurin osa kommunikoinnista hoidetaan nykyään sitä kautta. Kuulostaa varmaan utopialta monelle sähköpostiähkynsä kanssa kamppailevalle, mutta voin vakuuttaa että esimerkki on todellinen.

Artikkelissa puhutaan myös sosiaalisen median jalkautumisesta yrityksiin ja kuinka se vaikuttaa mm. viestintään ja johtamiseen. Eli tsekkaahan lehti ja aukeaman (sivu 16-17) toinenkin juttu sosiaalisesta mediasta jos lehti sattuu kotoa löytymään.

Päivitys: Juttu tuli nyt myös nettiin ja löytyy osoitteesta: http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article366380.ece

Mainokset

2 responses to “Intosome esillä Tekniikka&Taloudessa

 • Sanna Brauer

  Harri moi,

  mis sun jakopainikkeet on!?!?

  terkuin,

  tästä aiheestä kränäilevä:) S

 • intosome

  Moi Sanna,

  Älä nyt kun minä olen kerrankin uhrannut tekniset hienoudet sisällön alttarille, jota sitäkin on vielä aika vähän. :) Intosome-blogi on WordPress.com:ssa enkä ole vielä ehtinyt tutustua siihen kuinka tänne saa kilkkeitä lisättyä. Harton blogista (http://harto.wordpress.com/) päätellen se on kyllä mahdollista, mutta ei silläkään taida jakamisnappeja olla.

  Onkos ne jakamispainikkeet muutenkaan tarpeellisia? Käyttääkö ihmiset niitä? Kyllähän niitä näkee mutta kun itse jaan yleensä erillisten sovellusten ja palvelujen kautta niin en niitä itse kaipaile.

  – Harri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s